epae-logo

epae-logo

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΊΑ...


ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΠΑΕ)
«ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ»
Μερικά Απλά, Σταράτα και Τηλεγραφικά
Οριστικό Τέλος στη Δανειακή “Ευημερία”

Τ Ω Ρ Α  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ  Τ Ε Λ Ο Σ !!!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
                              ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
                                                            ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Η πρότασή μας, συγκεκριμένα, αφορά την έκδοση
ΕΛΛΗΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
αποκλειστικά για άμεσες πρακτικές επενδύσεις. Τα Ελληνομόλογα απευθύνονται στους Έλληνες της Πατρίδας μας, της Διασποράς, τους Εφοπλιστές και τους Απανταχού της Γης εκατομμυρίων φίλων της Ελλάδος.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η πρότασή μας ξεκινά από:


1. ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
-       Αναμόρφωση και όχι απλή αναθεώρηση. Με την ενεργό συμπαράσταση εξαίρετων συνταγματολόγων, πλαισιωμένων και από επίλεκτα μέλη διανοούμενων της Κοινωνίας των Πολιτών. Κατάργηση κάθε άρθρου που υποκρύπτει κομματοκρατία και σοβαρά εμπόδια στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

2. ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
-       Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Εκλεγμένος απ' ευθείας από το Λαό, με αυξημένες και ουσιώδεις αρμοδιότητες
-       Βουλευτές: 100 Βουλευτές το μέγιστον
-       Υπουργοί: 10 Υπουργοί το μέγιστον, χωρίς να είναι απαραίτητα και Βουλευτές.
-       Εκλογικό Σύστημα απλής αναλογικής. ΤΕΛΕΙΑ & ΠΑΥΛΑ

3. ΦΟΡΟΙ – ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ – ΕΙΣΦΟΡΔΙΑΦΥΓΗ
-       Φόρος εισοδήματος 10% το μέγιστο (όπως στα Σκόπια-FYROM, Βουλγαρία, Τουρκία και Ιρλανδία 12%)
-       ΦΠΑ 10% το μέγιστο
-       Εισφορές ΙΚΑ, Μισθωτών Υπηρεσιών 25%
-       Ισχυρός και ουσιαστικός ελεγκτικός μηχανισμός και ανελέητη τιμωρία των φοροφυγάδων
-       Εάν δεχθούμε ότι η φοροδιαφυγή εκτιμάται ότι ανέρχεται στα €60 δις με τα παραπάνω ποσοστά φόρων μπορεί να εισπράττονται κάθε χρόνο επί πλέον τουλάχιστο €10 δις, που σημαίνει ότι τα έσοδα του Προϋπολογισμού θα κυμαίνονται από €68-70 δις ετησίως

4. ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
-       Τουλάχιστον για μια πενταετία χαμηλή αλλά δίκαια σύνταξη για το 85% των δικαιούχων με ξεκάθαρη δέσμευση συνετούς και αύξησης μετά την κρίση με ανώτατο όριο 10 φορές το μηνιαίο μισθό του νεοεισερχόμενου (περίπου 750 (σύνταξη ήτοι 7.500 μηνιαίως)

5. ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
-       Ειδική άμεση χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που παράγουν υποκατάσταση εισαγωγών. Επί πλέον, επιδότηση με φορολογικές ελαφρύνσεις. Ήδη, η ΕΠΑΕ καταρτίζει ειδική μελέτη για το θέμα αυτό.
-       Εξαγωγές: ειδική άμεση χρηματοδότηση και φορολογικές ελαφρύνσεις με βάση το ποσοστό προστιθέμενης αξίας, που δε μπορεί να είναι κάτω του 25%.

6. ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ
-       Με πλήρη διαφάνεια χρηματοδότηση κατά προτεραιότητα σε πρωτοποριακές έρευνες ταλαντούχων νέων επιστημόνων, με αποκλειστική διασφάλιση της χρηματοδότησης μόνον με το επιχειρησιακό σχέδιο (BUSINESS PLAN) και όχι τις τραπεζικές υποθήκες σε “γωνιακά ακίνητα-φιλέτα” που οι νέοι προφανώς δε διαθέτουν.

7. ΥΓΕΙΑ – ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ
-       Ξεκάθαρη και με κάθε μέσο ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά με επίλεκτες εξειδικευμένες Διοικήσεις, μακριά από τα κομματόσκυλα και την κομματοκρατία. Συνετή ηλεκτρονική και ελεγχόμενη συνταγογράφηση και πλήρη διαφάνεια στις προμήθειες υλικών. Σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ηθικές διακρίσεις. Σε πλεονασματικούς, το πλεόνασμα να διατίθεται ισότιμα στο προσωπικό συνοδευόμενο με Διπλώματα για την Προσφορά στην Κοινωνία.
-       Το ίδιο, ηθικές και υλικές διακρίσεις σ' όλους τους ικανούς και αποδοτικούς Δημόσιους υπαλλήλους, που πρέπει να ενισχυθούν ηθικά άμεσα και υλικά με την πρώτη ευνοϊκή συγκυρία.

8. ΔΕΗ & ΔΕΚΟ
-       Ενίσχυση της ΔΕΗ εις δυνατό με επαναγορά μετοχών, ιδιαίτερα τώρα που η τιμή τους είναι χαμηλή. Γιατί να μας τρομάζει ακόμη και στόχος 100% κοινωνικοποίηση? Αλλά, βεβαίως με απόλυτα εξειδικευμένη και πεπειραμένη Διοίκηση. Και βεβαίως, με τη δημοκρατική συμμετοχή συνδικαλιστών πεπειραμένων και έντιμων. Η πάσης φύσεως Κομματοκρατία μακριά από τις Διοικήσεις.

9. ΝΕΡΟ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (ΟΣΕ) – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ – ΛΙΜΑΝΙΑ κτλ
-       Συμμετοχή του Δημοσίου σε ποσοστό αποφασιστικού ελέγχου. Συμμετοχή ξένων επενδυτών, καλοδεχούμενη, αλλά με απόλυτη διαφάνεια. Ως γνωστόν, σήμερα το ιδιωτικό καθεστώς δε σημαίνει τίποτα το ιδιαίτερο. Το ιδιαίτερο είναι  η δίκαια και κοινωνική διανομή του παραγόμενου μόνο πλούτου (κέρδη). Χωρίς συνετά κέρδη η επιχείρηση απλούστατα βάζει λουκέτο ή εκποιείται εάν βρίσκεται αγοραστής.

10. ΛΑΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ - ΕΛΛΗΝΟΜΟΛΟΓΑ
-       Τα χρήματα για την επαναγορά μετοχών της ΔΕΗ και άλλων επιχειρήσεων μπορεί να συλλεχθούν από την πώληση Ελλληνομολόγων στο Λαό με τη μέγιστη δυνατή διασπορά και προφανώς με την εγγύηση του ελληνικού Κράτους. Με τον τρόπο αυτό και τα Κεφάλαια, αλλά και τα κέρδη θα παραμείνουν στην Ελλάδα.
-       Η προμελέτη μας, καταδεικνύει ότι με τα Ελληνομόλογα, μπορεί να ενεργοποιηθούν τεράστια κεφάλαια που σήμερα παραμένουν ανενεργά σε θυρίδες και συρτάρια σκεπασμένα με τρόμο.

11. ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (PRIVATE HELLENIC BOND)
-       Οι ελληνικές τράπεζες θα αξιοποιήσουν και θα κερδίσουν από τη πώληση των Ελληνομολόγων. Αλλά και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς κίνδυνο και χωρίς εποπτείες ή επαιτείες από Black Rock κ.α.

12. ΙΣΧΥΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
-       Ως αντίβαρο σε κάθε απόπειρα εκβιασμών από κάρτελ κ.α. Μια τέτοια Κρατική Τράπεζα μπορεί να προέλθει από τη συγχώνευση της Αγροτικής, το Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών κ.α. Η κεφαλαιοποίηση μπορεί να προέλθει από Ελληνομόλογα, Ασφαλιστικά ταμεία, Εκκλησία κ.α. Ενδεχομένως και από μια μεγάλη επενδυτική Τράπεζα του εξωτερικού (Η ΕΠΑΕ έχει σχετική προμελέτη). Η Τράπεζα αυτή μπορεί να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, Βαλκάνια και στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.

13. ΠΑΙΔΕΙΑ
-       Πρώτα από όλα, γνήσια Δημόσια αλλά με ριζική αναβάθμιση υποδομών και ποιότητας. Πανεπιστήμια σε μεγάλα πάρκα (Campus) με εστίες για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών, εργαστήρια και ποιότητα.
-       Μόνο μετά την πλήρη αναβάθμιση των Δημόσιων Πανεπιστημίων να επιτραπούν ελεύθερα και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

14. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
-       Πλήρη και εξειδικευμένη μηχανογράφηση. Τα ελλείμματα πρέπει και μπορεί να έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα καλύπτονται από το Κράτος. Εντός της 5ετίας όμως, τα Ταμεία θα πρέπει να έχουν οικονομική αυτοτέλεια και να γίνουν αυθυπόστατα. Διοίκηση των Ταμείων από απόλυτα εξειδικευμένους Διοικητές με ετήσιο προϋπολογισμό και απολογισμό.

15. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
-       Ξεδιπλώστε την οικοδομή ΑΜΕΣΩΣ για να εργασθούν χιλιάδες ανέργων και να ενεργοποιηθούν δεκάδες προμηθευτές-επιχειρήσεις. Μείωση του ΦΠΑ σε 6%.

16. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
-       Πλήρης εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. Σύγχρονες αγροτικές επιχειρήσεις που εξάγουν κατ' ευθείαν στα μεγάλα πολυκαταστήματα της όπως κάνουν σε μεγάλο βαθμό στην Ιταλία. Με τη μεγάλη πληθυσμιακή ανάπτυξη τα αγροτικά προϊόντα είναι ΧΡΥΣΟΣ

17. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
-       Ριζική Αναμόρφωση. Ακόμη και με ειδική πρόσκληση μερικών δεκάδων ξένων (Ολλανδών-Δανών) κτηνοτρόφων, οικογενειακώς με ισχυρά κίνητρα για εγκατάσταση κυρίως στη Θράκη, Καρδίτσα και άλλες κατάλληλες περιοχές.
-       Σήμερα, είναι αίσχος να εισάγουμε κυρίως από τις βόρειες βιομηχανικές χώρες 1 εκατομμύριο τόνους μόνο χοιρινά ετησίως!

18. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
-       Φωτοβολταϊκά κ.α. Μόνο σε άγονες εκτάσεις. Διότι προτεραιότητα θα έχουν πάντα τα αγροτικά προϊόντα και οι εξαγωγές αυτών.

19. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
-       Όχι μόνο δρόμους ΑΛΛΑ και εγγειοβελτιωτικά, αρδευτικά, λιμάνια είναι απαραίτητα για ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

20. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
-       Με ειδικό νόμο, όλες οι Αποφάσεις στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Εντός 30 ημερών, ο επενδυτής θα λαμβάνει έγγραφο απάντηση για το κατ' αρχήν σύμφωνο. Αυστηρές ποινές στους “νεκροθάφτες” των επενδυτικών προτζεκτ που ως γνωστόν κρύβονται στην πολυνομία, οικολογία κ.α γνωστά.

21. ΕΦΑΡΜΣΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ
-       Συντονισμένη εκστρατεία για την αναβάθμιση της εφαρμοσμένης έρευνας με ή χωρίς τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Με πλήρη διαφάνεια και ανάρτηση όλων των σχετικών πληροφοριών στο διαδίκτυο. Κίνητρα και κρατική χρηματοδότηση για την εγγραφή των πατεντών από νέους ταλαντούχους.

22. ΟΡΥΚΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
-       Εντατικές και συντονισμένες έρευνες για τα πολλά σπάνια ορυκτά, πετρέλαιο κλπ. γνωστά. Πάντοτε όμως, με ισχυρή συμμετοχή του Δημοσίου τόσο την Έρευνα όσο και στην εμπορική εκμετάλλευση.

23. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
-       Γιατί υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι ακόμη και σε χώρες όπως η Αυστρία, Αγγλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Γιβραλτάρ, Κύπρος, Ιρλανδία κ.α.
-       Το θέμα αυτό πρέπει να μελετηθεί από όλες τις πλευρές του και στην Ελλάδα, ενδεχομένως να μπορεί να προσελκύσει υψηλής ποιότητας τουρισμό και με κατάλληλα κίνητρα και συνεπώς σοβαρά κεφάλαια.
-       ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ενίσχυση του τουρισμού με κάθε τρόπο. Αλλά και με κίνητρο να προσφέρουν διατροφή κλπ. όσο το δυνατό περισσότερα ελληνικά προϊόντα, διότι αλλιώς ανοίγει η τρύπα του εμπορικού ισοζυγίου.

24. ΕΘΝΙΚΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
-       Συνένωση ή συγχώνευση των Ελληνικών Ναυπηγείων σε ένα φορέα με ισχυρή συμμετοχή κεφαλαίων Ελληνομολόγων.
-       Ειδικά κίνητρα στους Έλληνες εφοπλιστές. Συνεργασία με τη Φιλανδία για ειδικά σκάφη μεταφοράς αερίων.

25. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
-       Πάταξη της λαθρομετανάστευσης με τη συνδρομή όμως και των Ένοπλων Δυνάμεων. Για τους κανονικούς μετανάστες και τις οικογένειες τους, πλήρης ενσωμάτωση στην Ελληνική Κοινωνία με όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών.

26.ΕΥΡΩΖΩΝΗ
-       Είναι ήδη κοινό μυστικό ότι η Ευρωζώνη σείεται εκ θεμελίων. Η ΕΠΑΕ απεύχεται ειλικρινά τη διάλυση της. Όμως, σήμερα ιδιαίτερα, επιβάλλεται η άμεση κατάρτιση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου σε περίπτωση που ενδεχομένως θα βρεθούμε ΕΚΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ.
-       Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει πλήρη και τεκμηριωμένη ανάλυση των μειονεκτημάτων και πλεονεκτημάτων. Χωρίς καμία ιδεοληψία και γενικότητες. Ξεκάθαρα κονδύλια στα “συν” και “πλην” του Σχεδίου. Μόνον έτσι, οι πολίτες θα γνωρίζουν εις βάθος την πραγματικότητα για να πάρουν υπεύθυνη θέση. Χωρίς την τρομοκρατία της αλυσίδας των δόσεων.

27. ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΜΟΣ
-       Η προμελέτη της ΕΠΑΕ εκτιμά ότι με μικρές σχετικές θυσίες τα έσοδα μπορεί να πλησιάσουν τα 70 δις. Με κατακέφαλο κτύπημα στη φοροδιαφυγή. Με τέτοια έσοδα η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει αειφόρο ανάπτυξη και αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους τους Έλληνες.

28. ΑΝΕΡΓΙΑ
-       Η σημερινή ανεργία και η άνευ προηγουμένου αύξηση αποτελεί βαριά ύβρη για όλους μας. Όμως υπάρχει ελπίδα και μάλιστα εντός του 2012-2013 να μειωθεί δραστικά η ανεργία. Αρκεί να βασιστούμε στις δυνάμεις μας και να απομονώσουμε το φαύλο πολιτικό σύστημα.

29. ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
-       Να δοθούν άμεσα πρακτικά κίνητρα σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες για προμελέτες μεγάλων έργων με ή χωρίς κοινοπραξίες.
-       Στόχος: Ραγδαία υλοποίηση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και το στάδιο της προ-Δημοπράτησης. Πάντα όμως, από ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες με όσο το δυνατό ελάχιστη κρατική παρέμβαση. Έργα μεγάλης κοινωνικής σημασίας να έχουν θεσμική προτεραιότητα.
-       Τέτοια ιδιωτικά έργα απαιτεί η Ελλάδα. Όμως, άμεσα περιοριζόμαστε σε έργα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Έργα, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση (S-BAHN) τουλάχιστο από Λιτόχωρο-Αεροδρόμιο-Χαλκιδική. Με περιορισμό της “λαιμητόμου” του δήθεν αυτοκινητόδρομου. Τελεφερίκ από την παραλία μέχρι και την Άνω Πόλη με προβολή του Βυζαντινού Πολιτισμού και όχι μόνο.
-       Σύγχρονη εκμετάλλευση των απορριμμάτων, ζεστό νερό, θέρμανση από κεντρικά εργοστάσιο, ΑΜΕΣΗ σύνδεση της Ευρώπης με τα νησιά, μεγάλο σύγχρονο ξενοδοχείο 5-6 αστέρων με συνεδριακό κέντρο που να τονίζει και την ελληνική αρχιτεκτονική και όχι “αποθήκες ανθρώπων” και άλλα πολλά, πάρα πολλά έργα.
-       ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” με τα ΕΛΛΗΝΟΜΟΛΟΓΑ Τόλμη και επιχειρηματικότητα χρειάζεται. Υλοποίηση-Συντονισμός έργων από μικτή Ιδιωτική Κρατική Επιτροπή, εκλεγμένη δημοκρατικά. Για κάθε αδικαιολόγητη ή υποβολιμαία καθυστέρηση έργων, αυστηρές κυρώσεις κατά των υπευθύνων.
-       Μαζική Απορρόφηση των ανέργων με τη σημερινή ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ=ΓΡΑΦΕΙΟ-ΦΡΕΝΟ-ΒΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ. Μόνον εάν ξεκινήσουμε αύριο και κτίζουμε ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες το μέλλον των παιδιών μας υπάρχει μέλλον και αναδείξουμε και τον Ελληνισμό ως φάρο ειρήνης, συνεργασίας των λαών και πολιτισμού στην Ευρώπη.

30. Η ΖΑΠΛΟΥΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ
-       Η γνωστοποίηση των τεράστιων πλουτοπαραγωγικών πηγών της Πατρίδας μας πρέπει να ενισχυθεί με ειδικές μεγάλες καμπάνιες. Αυτή και μόνο, αρκεί να ελκύσουν σοβαρούς επενδυτές Έλληνες και ξένους.
-       Η ανεργία μπορεί να καταπολεμηθεί με ειδικές και μεγάλες επενδύσεις αλλά και με πληθώρα μικρομεσαίων δυναμικών συγχρόνων επιχειρήσεων. Τη διάλυση της μεσαίας τάξης θα την πληρώσουμε πανάκριβα!!
-       Ο φαύλος κύκλος της επαιτείας με το σημερινό ανήθικο εκβιασμό των γνωστών Δόσεων δεν οδηγεί πουθενά.
-       Απαιτούνται σήμερα, ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ μέτρα που θα απορρέουν από Έλληνες για τους Έλληνες. Η ΕΠΑΕ έδωσε ένα σχέδιο με την “Ανεστραμμένη Πυραμίδα” στο μπλογκ μας http://skepsou-think.blogspot.com/, στις 30 Μαρτίου 2011.

31. ΛΙΤΟΤΗΤΑ
-       Η λιτότητα όπως εφαρμόζεται σήμερα είναι καθαρή ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ. Σήμερα η Ελλάδα σύρεται στην οικονομική καταστροφή με την παρατεταμένη ύφεση. Πραγματική ταφόπλακα στην Ανάπτυξη. Ακόμη και η προβεβλημένη ως αξιέπαινη από πολλούς λιτότητα της Ιρλανδίας έφερε σε απόγνωση το λαό της με 14% συνεχούς αυξανόμενης ανεργίας.


ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΕ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΟΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ
Με πρωταρχικό ΣΚΟΠΟ την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
και ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΝΑΙ ΣΕ ΓΝΗΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

2 σχόλια:

  1. Η πρόταση εξαιρετική, πιστεύω ότι θα είχε άμεση απήχηση στους Δημιουργικούς Έλληνες που δεν είναικαθόλου λίγοι, όμως η εφαρμογή της είναιπολιτική απόφαση. Εδώ σκοντάφτουμε! Από όσο αντιλαμβάνομαι δεν υπάρχουν πολιτικοί που να τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη, γιατί έχουν στηρίξει την ανάδειξη τους την εξουσία και την προβολή τους με την ανάπτυξη μόνον κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, με τους οποίους μπορούν και διαπλέκονται. Έτσι το σύστημα που δημιουργήθηκε δεν επιτρέπει κανέναν μη διαπλεκόμενο να προχωρήσει, απλά διότι τότε θα ήταν η αυτοκαταστροφή του. Άλλωστε είναι άπειρα τα παραδείγματα ανα την Επικράτεια, φίλων βουλευτών και Υπουργών που διέπρεψαν επιχειρηματικά δια της διαπλοκής. Ρητορικά ερωτώ, είναι δυνατόν ποτέ οι υπάρχουσα πολιτική τάξη να αλλάξει τόσο πετυχημένο σύστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές αλήθειες μαζεμένες. Τόσες πολλές που για τους λίγους (σύστημα) θα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν κατανοητές κι αυτό κυρίως λόγω εθισμού στο ψέμα.
    Θεωρώ ότι είναι πραγματοποιήσημα όλα όσα αναγράφονται .
    Keep walking!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή