epae-logo

epae-logo

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΠΑΕ)
«ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ»
Στηρίζουμε την Κυβέρνηση και κάθε Κυβέρνηση
που στοχεύει στην εθνική Αναγέννηση


«Η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΥΛΩΝΑ
ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»


Είναι κοινός τόπος, ιδιαίτερα σήμερα, το αυτονόητο για όλους, ότι χωρίς ανάπτυξη, τίποτα απολύτως δε μπορεί να επιτευχθεί και βεβαίως, κανένα χρέος δε μπορεί να αποπληρωθεί, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα, ούτε ποτέ...!

Συνεπώς, είναι εύλογο, η Πατρίδα μας να πρέπει να επιλέξει το είδος της ανάπτυξης βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Διότι, ανάπτυξη πασχίζουν όλοι οι Λαοί του Κόσμου. Και φυσικά, ενδιαφέρει ο ρυθμός ανάπτυξης, διότι καμία χώρα δε θα περιμένει τη δική μας ανάπτυξη.


Η ΕΠΑΕ δεν προσυπογράφει τη συγκεκριμένη “καραμέλα” στα χείλη ορισμένων περί “ανάπτυξης”. Διότι, είναι τελείως θεωρητικά και άσχετα με την πραγματικότητα, αλλά προωθεί συγκεκριμένα και πάνω από όλα τη σύγχρονη ιδέα της
“ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ”
η δυναμική της οποίας καλύπτει κυρίως τους τομείς:
ΜΟΔΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ – ΚΟΣΜΙΤΙΚΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ (με βάση τη φορολογία στην Ελλάδα) – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
Καθώς και ότι άλλο έχει σχέση με τη διανόηση και οργάνωση και όχι απαραίτητα στη βιομηχανοποίηση των πραγμάτων, που σαφώς δεν έχουμε κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ήδη, Η Ιαπωνία ξεκίνησε πανεθνική εκστρατεία για τη “Δημιουργική Βιομηχανία” με την Ιαπωνική Κυβέρνηση να δηλώνει ότι η Βιομηχανία της θα ξεπεράσει το 2020 τα US$140 δις, ισοδύναμο με το συνολικό τζίρο της αυτοκινητοβιομηχανίας της!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η Ελλάδα έχει 2 βασικούς πυλώνες
                          ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑ
που έχουν τεράστια περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης τουλάχιστο 10 δις ετησίως, δηλαδή το ήμισυ του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών, μαζί δε με τη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
θα υπερκαλύψει το έλλειμμα των €20 δις ετησίως, του βραχνά των Ελλήνων, καθιστώντας το χρέος όχι απλά βιώσιμο, αλλά  εξαφανίζοντας το μια για πάντα, χωρίς να θάψει το σημερινό βιοτικό επίπεδο του Λαού.
Η Ελλάδα είναι ζάπλουτη με τον ασύλληπτο πλούτο σε φυσικούς και ανθρώπινους πόρους, που μπορεί να την καταστήσουν πρωτοπόρα και στην οικονομία όπως υπήρξε ανέκαθεν στον πολιτισμό.

ΕΝΩΣΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΠΑΕ)
Πέτρος – Τζανέτος Κοντογούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου