epae-logo

epae-logo

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 350-400 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ “ΑΝEΣΤΡAΜΜEΝΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ”



ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 350-400 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ “ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΙΜΙΑΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Πατρίδα μας όχι απλώς μπορεί να ξεφύγει από την σημερινή οικονομική δύνη αλλά έχει μία μοναδική ευκαιρία να μεταρρυθμίσει ριζικά την οικονομία της. Στοχεύοντας σε πρώτη φάση σε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ στο 3% κατ’ ελάχιστον. Και επιπλέον μόνο η ελληνική Κυβέρνηση θα καθορίσει, με σοβαρότητα και εντιμότητα την ετήσια δόση αποπληρωμής του χρέους αλλά με επιτόκιο  3% ετησίως.

1.          ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Προτείνουμε ειδική Διακομματική Επιτροπή να ελέγξει το χρέος διαχρονικά από την γέννησή του μέχρι σήμερα. Και να ανακοινώσει στο Λαό και στο διαδίκτυο το σύνολο του χρέους, τους καταβληθέντες μέχρι σήμερα τόκους, σε ποιους το χρωστάμε, που βασικά δαπανήθηκε το χρέος, καθώς και κάθε στοιχείο αναγκαίο για κρυστάλλινη διαφάνεια.
Μόνον έτσι ο Ελληνικός Λαός θα πληροφορηθεί την σκληρή πραγματικότητα και προφανώς μόνον τότε θα κινητοποιηθεί ενεργά και θα ενισχύσει υλικά και ηθικά την αναγέννηση της Πατρίδος μας εκ βάθρων.
2.          ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ  ΑΕΠ  3% (τρία τις εκατό)ΕΤΗΣΙΩΣ
Προτείνουμε η  έναρξη καταβολής των δόσεων να συνδεθεί αυτόματα με την αύξηση του δείκτη ΑΕΠ κατά 3%. Κάτω του 3% η δόση αυτομάτως θα αναστέλλεται. Αλλά βεβαίως θα προσαυξάνεται ανάλογα με την επόμενη δόση κοκ. Προφανώς πολλοί θα αντιδράσουν ίσως ακόμη και με νευρική κρίση. Αυτοί θα λάβουν ελαφρά καταπραϋντικά. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε έστω και εάν μας πιέσουν ή απειλήσουν, ότι η θέση μας είναι ρεαλιστική και δίκαια. Η στάση μας πρέπει να υποστηριχθεί και τεκμηριωθεί από όλους τους Έλληνες ιδιαίτερα της Διασποράς.
3.          ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΤΩΡΑ
Στήριξη στην Κυβέρνηση με πανεθνική εκστρατεία για να αναδείξει την θέση αυτή τώρα, όχι χθες. Διότι αργότερα ίσως ορισμένοι αχαλίνωτοι κερδοσκόποι να μας επιβάλλουν πολύ πιο σκληρούς όρους για να μας εξαναγκάσουν να αποχωρήσουμε οικιοθελώς από την Ζώνη του Ευρώ ή ακόμη και να μας εκδιώξουν. Εάν καθυστερήσουμε ίσως θα είναι πολύ αργά, διότι ασφαλώς οι άσπονδοι φίλοι μας  θα προσπαθήσουν να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη. Και τότε το διαπραγματευτικό πουλί θα έχει πετάξει για πάντα.
4.       ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσουν οι ορθές μεταρρυθμίσεις που θα ενδυναμώνουν συνεχώς και αδιαλείπτως την εθνική οικονομία. Είναι αυτονόητο ότι η εξάλειψη του χρέους είναι ένας σοβαρός στόχος. Όχι όμως ο κύριος στόχος που προφανώς πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέας κουλτούρας παραγωγής και πλούτου βαθμηδόν χωρίς δάνεια. Τα δάνεια πρέπει να αποτελούν ειδική αμαρτωλή εξαίρεση και όχι κανόνα βιωσιμότητας της Οικονομίας.
Άλλωστε δεν είναι άσκοπο να αναφέρουμε ότι η ισχυρή Ιαπωνία– πριν το καταστροφικό τσουνάμι- είχε δημόσιο χρέος ανερχόμενο στο 200% του ΑΕΠ της και όχι μόνον δεν χρεοκόπησε αλλά συνέχισε την μεταρρύθμιση την ανοδική της πορεία.
5.       ΟΜΟΛΟΓΑ BRADY
Το χρέος της Ελλάδος στο 150% του ΑΕΠ για το 2012 είναι απολύτως διαχειρίσιμο. Υπενθυμίζουμε τα ομόλογα Brady (Υπουργός Οικονομικών Αμερικής το 1989)που διέσωσαν τις χρεωκοπημένες οικονομίες του Μεξικού, Βραζιλίας και Βενεζουέλας. Κάτι ανάλογο είναι δυνατόν να συμβεί και με μας.
6.         ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΟΥΣ 25-30 ΕΤΗ ΜΕ 2,5% ΕΠΙΤΟΚΙΟ
Βεβαίως η διάρκεια θα πρέπει να καθορισθεί επακριβώς μετά από ειδική αναλογιστική μελέτη αποπληρωμής του χρέους. Αλλά πάντοτε με σύνδεση την ανάπτυξη κατ’ ελάχιστον 3% του ΑΕΠ. Οι διεθνείς καλοθελητές ή έστω και ορισμένοι  κερδοσκόποι, είναι κυριολεκτικά πλημυρισμένοι σε ωκεανό ρευστότητας. Και επιπλέον διαθέτουν εκδοτικές μηχανές χαρτονομισμάτων. Και είναι πιθανό να εκτιμήσουν την εργώδη προσπάθεια για μακροπρόθεσμο αξιοπιστία της Ελληνικής Οικονομίας για την τοποθέτηση κεφαλαίων τους στην Ελλάδα. Που ως γνωστόν έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, ασφάλειας και κοινωνικής σταθερότητας. Αρκεί και μόνο μια ματιά στον σημερινό κόσμο για να καταδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι όασης για σοβαρές επενδύσεις και μακροχρόνιες αποδόσεις.
7.         ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ή ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.
Παντού και πάντοτε θα διακηρύσσεται σ’ όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα μπορεί και θα πληρώσει στο ακέραιο τους πάντες. Βεβαίως όμως όχι  με την καταδίκη της σε αργό θάνατο ή την μεταβολή της σ’ ένα απέραντο νεκροταφείο. Που ασφαλώς ούτε τους ορθώς σκεπτόμενους πιστωτές μας συμφέρει.
8.         50 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εμείς πιστεύουμε τεκμηριωμένα ότι αν τα 50 Δις. Ευρώ αξιοποιηθούν κατάλληλα και διατεθούν κατάλληλα στην τωρινή πεθαμένη εσωτερική αγορά όλοι θα εκπλαγούμε πόσο σύντομα θα εξέλθουμε από την «κρίση». Η Οικονομία και οι Τράπεζες θα πάρουν οξυγόνο με Ελληνικά κεφάλαια υπό τον όρο οι σχεδιασμοί να είναι βασικά αναπτυξιακοί.
Έτσι ίσως ακόμη και οι αξιότιμοι πιστωτές μας και  άσπονδοι φίλοι μας, θα έχουν κάθε συμφέρον, αντί να μας λοιδορούν, να μας συνδράμουν με κάθε μέσο ως καλοί συνέταιροι (partners) για να επιτυγχάνεται η ελάχιστη ανάπτυξη 3% του ΑΕΠ, προϋπόθεση για την έναρξη των δόσεων των. Και προφανώς όσο η οικονομία θα αναπτύσσεται τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δόσεις που θα εισπράττουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!!
9.         Το 3% του ΑΕΠ μπορεί να επιτευχθεί μόνον με σοβαρά ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5ΕΤΙΑΣ
Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αναδιαρθρώσεων και εκσυγχρονισμών μιας στοχευμένης ανάπτυξης θα καταρτίζεται αποκλειστικά και μόνο από έγκυρους έλληνες ειδικούς. Θα δημοσιοποιείται στο Λαό και στο διαδίκτυο. Θα πλαισιώνεται από ένα Ανώτατο Διακομματικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο και βέβαια ει δυνατόν ακόμη και με την συμμετοχή των σκεπτόμενων ξένων πιστωτών μας. Τα προβλήματά μας έχουν τις ρίζες των στην Ελλάδα και μόνον οι Έλληνες τα γνωρίζουν καλλίτερα και σε βάθος και μπορεί να δώσουν εφαρμόσιμες λύσεις. Πάντως ο γενικός στόχος πρέπει να είναι: Εξαγωγές – Υποκατάσταση Εισαγωγών – Αξιοποίηση των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων και Έρευνα Εφαρμοσμένης Καινοτομίας. Όχι ξανά κουφάρια εγκαταλελειμμένων εργοστασίων, όχι άστοχες επιδοτήσεις, όχι καταναλωτικές επενδύσεις. Επενδύσεις με σύνεση και εξασφαλισμένη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μακροχρόνια απασχόληση.
10.     ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΜΑΣ κλπ.
Δεν συνίσταται καμία επίθεση, καμία δήθεν παλικαριά κατά των γνωστών οίκων αξιολόγησης. Η εδραιωμένη δύναμή των είναι ασύλληπτη. Μόνον με σοβαρή προσπάθεια και πειθώ, κατάλληλα lobby, και συνεργασία πρέπει και μπορεί να τους προσεγγίζουμε. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι και αυτοί εμφανίζονται ως διαχειριστές κέρβεροι προστασίας τεραστίων επενδυτικών κεφαλαίων, συνταξιοδοτικών ταμείων, FUNDS κλπ. Και συζητούν μόνον όταν διαβλέπουν μακροχρόνια προοπτική.
Σ’ ένα κόσμο συνεχούς αναταραχής,  η πειθώ θα συνίσταται αφήστε την Ελλάδα να δώσει γάλα και τα κέρδη σας τελικά θα είναι μεγαλύτερα και πιο ασφαλή.
11.     ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ
Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ορισμένα ξένα και Ελληνικά συμφέροντα μας επέβαλαν την σημερινή κουλτούρα του αχαλίνωτου παρασιτικού υπερκαταναλωτισμού. Πηγή ενδεχομένως όλων των προβλημάτων μας.  Όμως το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ευθύνης το φέρουμε εμείς οι ίδιοι που αποδεχθήκαμε τον βιασμό μας από όλα τα σχετικά συμφέροντα και μέσα.
Επιπλέον στηρίξαμε  ένα πολιτικό σύστημα που ουσιαστικά από άγνοια ή αδιαφορία ή ακόμη και από σκοπιμότητα κυριολεκτικά έθαψε την εθνική παραγωγή σ’ όλους τους τομείς. Η Ελλάδα πλέον δεν παράγει, δανείζεται και απλά εισάγει. Η επιβίωσή μας με δανεικά είναι σαφώς αναποτελεσματική και τελικά καταστροφική. Η εκστρατεία το ταχύτερο δυνατόν να «επανέλθουμε στις αγορές» ποιόν εξυπηρετεί; Προφανώς πρωτίστως τις αγορές που ίσως σύντομα να ψάχνουν αξιόπιστους πελάτες. Ο στόχος μας οφείλει να είναι η περισυλλογή και η αξιοποίηση του Κράτους.
Όμως εάν η ανάπτυξη με 3% του ΑΕΠ ιστορικά είναι απόλυτα ρεαλιστική προφανώς όμως με 1.100.000 περίπου ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΔΕΚΟ  κλπ είναι μαθηματικά αδύνατη ιδιαίτερα όταν στηριζόμεθα κυρίως στις δυνάμεις μας και όχι σε δανεικά.
Άλλωστε για παράδειγμα κανείς δεν μας επέβαλε να έχουμε 1.100.000 Δημοσίους Υπαλλήλους και ΔΕΚΟ: Με κόστος μαζί με τα ταμεία των κλπ. περίπου €45 Δις. Ετησίως. Έναντι σημερινών εσόδων του Κράτους μόλις €53 Δις. !!! Απίστευτη κατάσταση αλλά πραγματική. Δηλαδή για υγεία, παιδεία, ανάπτυξη, εξοπλισμούς κλπ. μόλις παραμένει  ένα υπόλοιπο 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!! Κατάσταση τραγική. Απαράδεκτη για τους φορολογούμενους βαριά πολίτες και για κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Αλλά όμως όχι και μοναδική, διότι π.χ. στην Αμερική οι πολιτείες έχουν ελλείμματα 5 τρις Δολάρια σε ακάλυπτες υποχρεώσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων. (Economist 8 Jan. 2011, σελ. 9) Συνεπώς η συλλήβδην δαιμονοποίηση ότι η Διοίκηση είναι πηγή όλων των κακών κλπ. είναι άκαιρη και απεδείχθη αναποτελεσματική.
Το πρόβλημα των όποιων υπεραρίθμων Δημοσίων υπαλλήλων αλλά και του ενός εκατομμυρίου ανέργων, ιδιαίτερα νέων, είναι δικό μας. Και ασφαλώς δεν λύνεται με απειλές και απολύσεις. Αντίθετα η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να αναμορφωθεί, να εκσυγχρονισθεί, και να ισχυροποιηθεί υλικά ακόμη και με ηθικά βραβεία απόδοσης για να αυξηθεί δραματικά η απόδοση. Η Διοίκηση είναι το βασικό εργαλείο του Κράτους και κατ’ επέκταση του Λαού. Το πρόβλημα των υπεραρίθμων υπαλλήλων δεν λύνεται με την δημιουργία νέας ανεργίας. Αλλά μόνον με δημιουργική και μακρόχρονη απορρόφηση των υπεραρίθμων σε παραγωγικά έργα δημόσια και ιδιωτικά. Τελικά μόνον η ισχυρή ανάπτυξη βαθμηδόν θα λύσει και αυτό το τεράστιο πρόβλημα με σύστημα και κοινωνική δικαιοσύνη.
12.     ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
Η ενεργοποίηση Ελληνικών κεφαλαίων εσωτερικού-εξωτερικού με στόχο πρωτίστως τις παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι δυνατή. Προφανώς όμως είναι δυσκολότατο εγχείρημα αλλά όχι αδύνατον. Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός, ισχυρή διαφήμιση και ενδεχομένως ακόμη και μία μορφή Συνταγματικής κάλυψης. Πάνω απ’ όλα όμως ρεαλιστικά κίνητρα, όπως πχ αγορά Ελληνικών ομολόγων με ρήτρα μετατρεψιμότητας εν καιρώ σε μετοχές Δημοσίου, ΔΕΚΟ, Κρατικών Τραπεζών, καθώς και αξιοποίηση κάθε μορφής Δημοσίου πλούτου. Με στόχο οι ιδιωτικοποιήσεις κατά το μέγιστο ποσοστό να παραμείνουν σε Ελληνικό έλεγχο και τα κέρδη να επαναεπενδύονται στην Ελλάδα κατά προτεραιότητα.
Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση, και σχετικά σύντομα μπορεί να ενεργοποιηθούν 25-30 Δις. Αλλά το κυριότερο είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσουν χιονοστιβάδα επενδύσεων Ελλήνων και ξένων. Διότι πράγματι λεφτά υπάρχουν αλλά δυστυχώς αδρανούν.
13.        ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΛΠ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ                                                   
Η διαφθορά δεν χτυπιέται με συνθήματα αλλά με δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία των όποιων διεφθαρμένων. Επιτροπές, Διαβουλεύσεις, Ρητορικές μάχες τέλος. Να σταματήσει άμεσα και με ειδικό Νόμο το παραμύθι της διεφθαρμένης Ελλάδος κλπ γνωστά. Εξυπηρετεί μόνον ορισμένους  και ενδεχομένως σκοπιμότητες που σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στη λύση των προβλημάτων μας. Η διαφθορά είναι πανάρχαιο, διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο και δεν χρειάζονται κραυγές και ιεροκήρυκες ηθικής ή μνησικακίας και φθόνου. Και μάλιστα πολλές φορές από πατριάρχες της διαφθοράς. Ποιος έδωσε το δικαίωμα να μας κατατάξουν στις τελευταίες βαθμίδες του δήθεν δείκτη διαφθοράς; Η διαφθορά είναι βασική φθορά των ηθικών αξιών και θεσμών και έχει δυστυχώς κατακλείσει όλο τον κόσμο.


14.     ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΑΕΠ ΚΑΤΑ 3% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
*     Είναι πασίγνωστο ότι η παρασιτική υπερκατανάλωση σε μεγάλο βαθμό είναι εισαγόμενη και επεβλήθη έντεχνα με όλα τα μέσα στον Λαό μας. Η διάσπαση της ελληνικής κουλτούρας εξακολουθεί να εξυπηρετεί βασικά ξένα συμφέροντα.
*     Αδιάσειστη απόδειξη το εμπορικό μας έλλειμμα που κατά μέσο όρο για δεκαετίες κυμαίνετε περί τα 35-40 Δις. Ευρώ ετησίως. Αστρονομικό ποσό ακόμη και για μεγάλες χώρες. Το σύνολον του εμπορικού ελλείμματος τις τελευταίες δεκαετίες υπολογίζεται σε περίπου 1 τρις ευρώ. Από αυτό επωφελήθηκε σε ποσοστό περίπου 65%, δηλαδή 650 Δις Ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις εξαγωγές της προς την χώρα μας. Δηλαδή οι σημερινοί πιστωτές μας και οι άσπονδοι φίλοι μας εισέπραξαν ήδη τεράστια ποσά. Βεβαίως δεν αρνούμεθα μας δώσανε προϊόντα, αλλά τι προϊόντα; Βασικά καταναλωτικά, και όλοι γενικά αγνόησαν παντελώς την παραγωγική ανάπτυξη. Μήπως δεν γνώριζαν ότι η φαινομενική ευημερία είναι δανειακής φύσεως ή περίμεναν να εκραγεί η φούσκα για να σπεύσουν προς «βοήθεια»…..;
*     Η αχαλίνωτη αυτή εισαγωγή προϊόντων συνεχίζεται και εύλογα αντισταθμίζεται με ανάλογο εισαγωγή ανεργίας. Και δυστυχώς όχι μόνον ανεργίας, αλλά και εκπολιτιστικής παρακμής που ως γνωστόν πολύ δύσκολα αναστρέφεται. Ο πρωτοφανής ευτελισμός βασικών αξιών, περιφρόνησης κάθε ηθικής της ανθρωπιστικής φιλοσοφίας των Ελλήνων μας κατέληξαν επαίτες.
15.     ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Το χρέος και όχι μόνον αυτό είναι βασικά και πρωτίστως πολιτικό θέμα, εν συνεχεία έντονα πολιτισμικό και τελευταία οικονομικό. Και όχι αντίστροφα!
Τώρα πρέπει η «ΑΝΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ» του Λαού να πιέζει από την βάση την κορφή. Η Πατρίδα μας έχει μεγάλο απόθεμα αξιόλογων και ηθικών πολιτικών ανδρών. Όμως θετικά αποτελέσματα θα δούμε μόνον με αρραγή ενότητα, γενναία συσπείρωση και αλληλεγγύη τουλάχιστον στους κύριους άξονες της αναγέννησης της Πατρίδος μας.
16.     ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Δυστυχέστατα σήμερα παρατηρείται ότι ο Λαός μας πήρε διαζύγιο με την πολιτική και η πολιτική με την εξουσία. Καθημερινά βιώνουμε ένα εν πολλοίς μεθοδευμένο εκβαρβαρισμό, όμως μπορεί και πρέπει να αντισταθούμε συνετά και άμεσα. Η Πατρίδα μας δυστυχώς βουλιάζει κάθε μέρα και πιο πολύ. Χωρίς πόλεμο και χωρίς τσουνάμια μας τσαλαπατούν αλύπητα, καιροσκόποι, διάφοροι κερδοσκόποι και πάσης φύσεως άρπαγες. Χρειάζεται τώρα άμεσα εθνική ενότητα, ειλικρινή και βαθειά έγερση και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και πάνω απ’ όλα σκληρή δουλειά, δουλειά σε όλους τους τομείς. Η νέα Εθνική Παλιγγενεσία απαιτεί σύνεση και ενότητα, μαζική αλληλεγγύη και πάνω απ’ όλα μακροχρόνιο προγραμματισμό με στόχο μια δικαιότερη κοινωνία κυρίως για τους ανίσχυρους. Άλλως δεν είναι διόλου απίθανο να καταλήξουμε μοιραίοι και άβουλοι…. δούλοι στα λιμάνια της Μεσογείου και όχι μόνο. Η Ελλάς ιστορικά ανέδειξε Αργοναύτες και μας κατάντησαν επαίτες.

ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πέτρος Τζανέτος Κοντογούρης















ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ



ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΑΜΕ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου