epae-logo

epae-logo

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΝΕΡΓΙΑ – μητέρα κάθε δυστυχίας

ΑΝΕΡΓΙΑ – μητέρα κάθε δυστυχίας
Μια διαφορετική, χειροπιαστή ΠΡΟΤΑΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ
ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ
Ενισχύσατε ηθικά τον αγώνα της Ένωσης Παραγωγών Ελλάδας (Ε.ΠΑ.Ε) κατά της κοινωνικής αποσάθρωσης της                ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Μολονότι στην σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση δεν καταλήξαμε ΤΥΧΑΙΑ, παρά ταύτα σεβόμεθα, αναγνωρίζουμε και  τιμούμε απολύτως κάθε γνήσιο πρωτοπόρο αγωνιστή που συνέβαλλε και συμβάλλει στην ριζική καταπολέμηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Που αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ και λόγω της επακόλουθης δημογραφικής καταστροφής.
Σήμερα όμως, εδώ που φτάσαμε, πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη από νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ των ΝΕΩΝ,  και βεβαίως όχι μόνο των ΝΕΩΝ. Νέα εργαλεία, Νέα οράματα, για νέους ορίζοντες με τόλμη και σύστημα σύγχρονης δράσης.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΑ.Ε

Τις παρακάτω προτάσεις μας προσδοκούμε να κρίνετε, να επικρίνετε και να βελτιώσετε. Τιμή μας οι όποιες απόψεις σας.
Οι προτάσεις μας αυτές κυριαρχούνται από μια θεμελιώδη αρχή: Κινητοποίηση των δημιουργικών δυναμικών στοιχείων της Κοινωνίας μας. Με σθένος και φλόγα ψυχής για να προωθήσουμε, ως πρώτο στόχο, στη σημερινή συγκυρία!
1.     ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ όπως ο Φ.Π.Α. στο 7%, αντί 23% και ταυτόχρονη μείωση της πάσης φύσεως φόρων και επιβαρύνσεων κατά 50%.
2.     ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΞΥΠΝΗ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑ της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Με έξυπνα  και αποτελεσματικά μέτρα, κίνητρα και πλήρη μηχανογράφηση με αυστηρότατες ποινές για την φοροδιαφυγή. Εφικτός στόχος η είσπραξη φόρων περί 15 Δις Ευρώ ετησίως μόνο από την φοροδιαφυγή!
3.     ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Αλλά ταυτόχρονα με παράλληλη άμεση αύξηση των κατώτατων ημερομισθίων και μισθών, τουλάχιστον σε €1,000 μηνιαίως.
Και βεβαίως αναλογικές αυξήσεις κυρίως σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους και βαθμηδόν σε όλα τους πληγέντες από την λεγόμενη «λιτότητα».
Ομολογουμένως δυσκολότατο εγχείρημα. Όμως είναι προτιμότερο να ενεργοποιηθεί η ανάταξη και η ανάπτυξη της οικονομίας άμεσα - έστω με την αναγκαία προσφυγή σε ξένα δανειακή κεφάλαια - παρά να αργοπεθαίνουμε όλοι λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Άλλωστε, χωρίς ίχνος μεμψιμοιρίας, η Κυβέρνηση αξιοποίησε εύστοχα της άνευ προηγουμένου αιματηρές θυσίες του Λαού μας. Που στοχεύουν στην παραγωγική αξιοποίηση της οικονομίας και όχι σε καιροσκοπικά φιλοδωρήματα.
4.     ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ του Φ.Π.Α. στο 7% και λοιπών φόρων στο 50%, όπως προαναφέραμε, απαιτεί τεράστια προσπάθεια και στο μέτρο που εμείς μπορούμε να κρίνουμε τις κάτωθι προϋποθέσεις; που επιτρέψατέ μας, ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ να προτείνουμε:
5.     ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δημιουργία προτύπων εταιριών ή κοινοπραξιών, μέχρι και πέντε (5) νομικών ή φυσικών προσώπων. Δηλαδή, τουλάχιστον 10 νέων θέσεων εργασίας για κάθε συστατικό μέλος του φορέα. Εφικτός στόχος βάσει των σχεδιασμών μας. Με την κωδική ονομασία «Κ.Σ.» ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ. Αυτοπροσδιοριζόμενοι βασικά από την υπευθυνότητα και την διορατικότητα των ενεργών συμπολιτών μας.


6.     ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Οι παραπάνω φορείς Κ.Σ. είτε έχουν ήδη ή θα δημιουργήσουν εργαστήρια ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ εντός του χώρου κάθε φορέα Κ.Σ. με βασικό στόχο την Ε&Α αλλά και την ταχεία εμπορευματοποίηση των ιδεών των.
7.     ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Οι νέοι φορείς Κοινωνικής Συνοχής «Κ.Σ.» οφείλουν να πραγματοποιούν συστηματικά σταθερές ΕΞΑΓΩΓΕΣ των προϊόντων τους στο μέγιστο δυνατό ποσοστό του τζίρου των. Με περίοδο χάριτος δύο ετών για να αναπτύξουν κλάδο EXPORT MARKETING. Με επιβράβευση των άριστων από την Πολιτεία και την Κοινωνία.
8.     ΕΠΑΝΕΠΕΔΥΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Κ.Σ.
Θα αναλαμβάνουν ρητή καταστατική υποχρέωση να επανεπενδύουν τουλάχιστον το 30% των καθαρών κερδών στις ιδέες της εταιρίας τους ή σε άλλες με κλάδο Ε&Α, και μάλιστα πριν από τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους τους.
9.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ
Στόχος των εταιριών Κοινωνικής Συνοχής Κ.Σ. είναι η βέλτιστη Ελληνική Προστιθέμενη Αξία (Ε.Π.Α.). τουλάχιστον εντός διετίας να καλύπτει 30% του συνολικού κόστους. Ex-works, εκτός φόρων.
10.ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Οι εταιρίες εξ ορισμού Κοινωνικής Συνοχής Κ.Σ., οφείλουν να δραστηριοποιούνται σε πάσης φύσεως ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, όπως υποτροφίες, αθλητισμός, πολιτισμικές εκδηλώσεις, στήριξη απόρων, συσσιτίων κλπ.
11.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Να επιδιώκουν συνεχώς συνεργασία με ξένες σχετικές εταιρίας που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια, κλπ. Να προωθούν Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) με αντίστοιχες εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλων χωρών, όπως Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Βραζιλία, Ινδονησία, κ.ά. αλλά πάντοτε με αμοιβαία πλεονεκτήματα.
12.ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ (Κ.Σ.)
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
15% ίδια κεφάλαια των συνιστωσών του υπό ίδρυση φορέα Κ.Σ.
85% δάνεια πάσης φύσεως, Τράπεζες, Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ε.Ε., funds, κλπ. Κρατική επιχορήγηση, μόνο εφόσον προωθούν και εξασφαλίζουν ΕΞΑΓΩΓΕΣ ή και ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του ετήσιου γενικού τζίρου τους.
13.ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ (Κ.Σ.)
Θα παρουσιάζουν το βασικό, έστω οραματικό επιχειρησιακό σχέδιό τους στους μεγάλους διεθνείς οίκους ελέγχου και αξιολόγησης κατόπιν εμπιστευτικών συμφωνιών (Non-Disclosure Agreement), όπως οι PriceWaterhouseCooper, Deloitte, McKinsey και άλλων διεθνώς ανεγνωρισμένων ορκωτών αξιολογητών. Που θα επιλέγονται κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού. Και ας μην μας διαφεύγει ότι ακόμη και οι ίδιες οι Τράπεζες αξιολογηθούν από την διεθνή εταιρία Black Rock. Οι εταιρίες αυτές θα αναλαμβάνουν την σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου (Business Plan) ει δυνατόν στο πλαίσιο του COMFAR (Computer Model for Feasibility Analysis and Reporting) του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών UNIDO (United Nations Industrial Development Organization).  Ή και άλλων εταιριών ισοδύναμης αξίας και κύρους.
14.ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Οι εταιρίες αυτές με κατάλληλη προσπάθεια δέχονται, κατ’αρχήν, η αμοιβή των να πιστωθεί και να καταβληθεί με την έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου από τον Χρηματοοικονομικό φορέα.
15.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINNES PLAN) ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΑΓΓΛΙΚΑ
Είναι αυτονόητο ότι το προαναφερθέν επιχειρησιακό αυτό σχέδιο, στα Ελληνικά και Αγγλικά, προφανώς θα έχει αυξημένο κύρος και ανάλογη επιλεξιμότητα από πληθώρα Ελληνικών και Ξένων Τραπεζών. Σε συνέχεια θα υποβάλλεται αρμοδίως στις Τράπεζες για έγκριση ή απόρριψη γνωστοποιούμενη εγγράφως εντός 60 εργάσιμων ημερών.
16.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
Βασική διασφάλιση της χρηματοδότησης εκ μέρους των Τραπεζών ή άλλων χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, αποκλειστικά και μόνο το ως ανωτέρω επιχειρησιακό σχέδιο και βεβαίως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το ήθος και η ικανότητα των δικαιούντων των φορέων Κ.Σ.
17.ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ
Αίτημα των Τραπεζών για τυχόν πρόσθετες διασφαλίσεις, μόνο και εφόσον υπάρχουν. Διότι οι νέοι και οι νέες δεν διαθέτουν απαραίτητα γωνιακά ακίνητα για να εφαρμοσθεί δυστυχώς η συνήθης εν πολλοίς παρασιτική, αρπακτική, τοκογλυφική πρακτική των προσημειώσεων και υποθηκών. Που αποτελεί θηλιά στο βρόχο κάθε νέου δημιουργού. Με τρανή απόδειξη τα εγκαταλειμμένα χορταριασμένα εργοστάσια διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα. Και την επακόλουθη φυγή των δημιουργών στο εξωτερικό.
18.ΛΑΪΚΗ ΜΕΤΟΧΗ
Οι αυτό-οριζόμενες εταιρίες ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ Κ.Σ. θα υποχρεούνται να εκδώσουν μετοχές ή ομόλογα σε ποσοστό μέχρι 30% του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου των με την μέγιστη δυνατή ευρεία διασπορά (ΛΑΪΚΗ ΜΕΤΟΧΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ) χωρίς κατ’ανάγκη εμπλοκή χρηματιστηρίων, αλλά με κατευθείαν προσφορά στους ιδιώτες (Private Placement) προφανώς με τροποποίηση του σχετικού Νόμου περί Κεφαλαιαγοράς.
19.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ (IMPLEMENTATION);
Πρωτίστως, το Δ.Σ. των φορέων με σχετική ομόφωνη αιτιολογημένη απόφαση, θεωρημένη από δύο Έλληνες ορκωτούς λογιστές. Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. μαζί με το επιχειρησιακό σχέδιο (Business Plan) θα υποβάλλεται στις Τράπεζες και πληροφοριακά όπου αρμοδίως επιβάλλεται.
Ουδεμία άλλη ανάμειξη ή μεσολάβηση άλλων κρατικών αξιολογικών φορέων είναι αναγκαία. Παρά μόνο της αυτονόητης αιτιολογημένης απόφασης των ιδιωτικών Τραπεζών.
ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕΝΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
20.ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Με την προαναφερθείσα μείωση του Φ.Π.Α. και των λοιπών φόρων και την παράλληλη αύξηση ημερομισθίων, μισθών, χαμηλοσυντάξεων όπως αναφέρεται στην παράγραφο 5.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΜΙΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ!
21.ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Και παράλληλα θα χτυπηθεί σημαντικά η γραφειοκρατία και θα μειωθεί σοβαρά η διαφθορά.
22.ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΌ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΥΣ
Θα σταματήσει επιτέλους η δήθεν αξιολόγηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων από ορισμένους άσχετους και οι πασίγνωστες χρόνιες καθυστερήσεις. Είναι αυτονόητο ότι τα ιδιωτικά σχέδια ανάπτυξης πρέπει να αξιολογούνται από διεθνείς εξειδικευμένες εταιρίες. Πιθανώς έτσι να σταματήσουν ή έστω και να μειωθούν οι εξωφρενικές κρατικές επιδοτήσεις που φτάνουν και μέχρι πλέον των 2,000,000 ΕΥΡΩ για κάθε θέση εργασίας!!! Και καταλήγουν σε κλειστά χορταριασμένα εργοστάσια.
23.ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Το Κράτος οφείλει να εκτιμά δεόντως την εντιμότητα της αποτελεσματικότητας και της υπευθυνότητας των νέων δημιουργών πολιτών του. Έτσι, βαθμηδόν και έμμεσα θα δημιουργηθεί μια άλλη νοοτροπία αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης Κράτους και Πολιτών. Και προφανώς θα καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ στην ρίζα της όταν ο Πολίτης διαπιστώνει στην καθημερινότητά του την ανταποδοτικότητα των φόρων που καταβάλλει.
24.ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η τρομακτική σημερινή ΑΝΕΡΓΙΑ μπορεί να καταπολεμηθεί στη ΡΙΖΑ της και μακροπρόθεσμα μόνο με μέτρα ανάπτυξης και όχι με αναξιοπρεπή συγκυριακά φιλοδωρήματα.
25.ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ Κ.Σ. ΜΕ 7% ΠΡΙΜ
Τέλος το Κράτος αντί του 7% Φ.Π.Α. να επιδοτεί τους επιτυχημένους έντιμους δημιουργούς των φορέων Κ.Σ. με 7% πριμ για το σύνολο της αξίας FOB Εξαγωγών για Χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ακριβώς κατά κανόνα κάνουν άλλες πολύ μεγάλες και ισχυρές Χώρες, έμμεσα και άμεσα.
26.Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
Και ας μην ξεχνάμε ότι η παραγωγική διαδικασία, σημαίνει συλλογική προσπάθεια. Και προφανέστατα απαιτεί κοινωνική συνοχή, η μόνη που στηρίζει τα θεμέλια της αληθινής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ TALENTISM ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΗΔΗ ΟΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Πέτρος – Τζανέτος Κοντογούρης                       Νικόλαος Ρούσσης
Πρόεδρος                                                                  Αντιπρόεδρος




2 σχόλια:

  1. Mε ρυθμό ανάπτυξης μηδέν η σχεδόν μηδέν η Ελλάδα γ ε ρ ν ά ε ι, Δεν ειναι
    υπερβολή να πούμε οτι σε λίγο κάθε συνταξιούχος θα έχει την ευθύνη να συντηρεί και ένα άνεργο και βέβαια αν οι επιχειρίσεις συνεχίζουν να μήν κάνουν προσλήψεις, π ε ρ ι μ έ ν ο ν τ α ς τ ο ν G o d o , η εργασία στην
    πατρίδα μας θα πρέπει επιτέλους να ε φ ε υ ρ ε θ ε ί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ανάλυση-πρόταση συγχαρητήρια! Ωστόσο κολλάει στο σύνηθες πρόβλημα της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης, που δυστυχώς δεν φαίνεται ότι λείπει μόνον από την Κυβέρνηση αλλά και από όλη την αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή