epae-logo

epae-logo

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

H ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ: ΝΑΜΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη


H ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ:
ΝΑΜΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.   Θεσσαλονίκη

1.   ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΑΜCO ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΑΥ/ΤΟΥ PONY®
-       Η ΝΑΜΚΟ πριν από 60 χρόνια, ξεκίνησε την παραγωγή  του PONY® σε μικρή σειρά (low-volume) 6.000 μονάδες ετησίως. Το PONY® είναι ένα πασίγνωστο, χρηστικό, καθόλου επιδειξιακό αυτοκίνητο, με ελληνική κλασική ομορφιά ΛΙΤΟΣΤΙΒΑΡΟΦΘΗΝΟ και πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Και με καρδιά από τους πιο σύγχρονους κινητήρες σε βενζίνη, Diesel αλλά και με ηλεκτροκινητήρες.

2.     Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΜCO ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

-       Το κεντρικό Εργοστάσιο παραγωγής του PONY® είναι στη Θεσσαλονίκη όπου παράγονται τα PONY® σε συνεργασία με δεκάδες επιχειρήσεις υπο-προμηθευτές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.
-       Η Παραγωγή στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, έχει 65% ελάχιστη Ελληνική Προστιθέμενη Αξία (ΕΠΑ) και συν τοις άλλοις, αποτελεί και φυτώριο πλήρους ελληνοποιημένης τεχνολογίας. Με ευρύτατη χρησιμοποίηση Ελλήνων τεχνολόγων. Βεβαίως και με τη στήριξη και ξένων ειδικών μηχανολόγων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με τεράστια εμπειρία. Που οι γνωστές “μεγάλες” πολυεθνικές αυτοκινητοβιομηχανίες ξεπετάνε νωρίς στη σύνταξη ή τους απολύουν μαζικά. Εφαρμόζουν τα σχέδιά τους για αυστηρή “λιτότητα”.

3.     ΝΑΜΚΟ ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
-       Η ΝΑΜΚΟ, όπως είναι αυτονόητο, μόνον υπό ορισμένες προϋποθέσεις που δικαίως διεκδικεί από την Ελληνική Πολιτεία, προτίθεται να πραγματοποιήσει νέα μεγάλη επένδυση Ελλήνων και ξένων επενδυτών τουλάχιστον 50 εκ. ευρώ με άμεση-έμμεση απασχόληση τουλάχιστον 3.000 θέσεων εργασίας. Επί πλέον, προωθεί συστηματικά, ευρεία συνεργασία με κοινά ερευνητικά προγράμματα με επιλεγμένα ΑΕΙ-ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Περαιτέρω, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΝΑΜΚΟ προβλέπει ΕΞΑΓΩΓΕΣ σε βάθος 5ετίας τουλάχιστον 1 δις ευρώ ετησίως και μάλιστα για πάρα πολλά χρόνια. Η δυνατότητα αυτή της ΝΑΜΚΟ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της εθνικής οικονομίας.

-       ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΝΑΜΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
           Στο πεδίο αυτό η ΝΑΜCO ανέπτυξε πλήρως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο             Έρευνας Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας-Καινοτομίας με τη συνεργασία επιλεγμένων Ευρωπαϊκών αλλά και Ασιατικών ιδρυμάτων – κυρίως της Κίνας, των Ινδιών, της Ιαπωνίας και ιδιαιτέρως του Ισραήλ, που στον τομέα αυτόν έχει διεθνή πρωτοπορία, με εξαγωγές δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

4.   ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΜΚΟ ΕΙΝΑΙ: ΟΧΙ ΤΟΣΟ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΤΟΙΜΩΝ ΑΥ/ΤΩΝ (CBU) PONY® ΑΛΛΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΙΝΙ-PLANT ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΑΥ/ΤΩΝ PONY®
-       Σημειωτέον ότι τα MINI-PLANT της ΝΑΜCO έχουν ήδη παγκόσμια αναγνώριση στον αναδυόμενο κόσμο. Είναι κυριολεκτικά ο αντίποδας των ΜΑXI PLANT των γνωστών μεγάλων πολυεθνικών που στηρίζονται αποκλειστικά στην οικονομία μεγέθους. Δηλαδή, παραγωγή εκατομμυρίων αυτοκινήτων ετησίως που βεβαίως πρέπει και να πωληθούν!!! Όμως, ο τύπος των ΜAXI-PLANT των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών κατέληξε σε πανωλεθρία. Σχεδόν όλα τα ΜΑΧΙ-PLANT εμφανίζονται είτε ζημιογόνα είτε πτώχευσαν. Με αναγκαστική επέμβαση-διάσωση από τα Κράτη τους, που καταβάλουν δις ευρώ (BAIL OUT) σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών. Το γεγονός αυτό απαντά εύλογα και στο γεγονός της δήθεν “ανταγωνιστικότητας” της οικονομίας μεγέθους. Ορισμένες από αυτές τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιδοτηθεί από το κράτος σε τεράστια έκταση, τρις ευρό!!!
-       Αντιθέτως, τα MINI-PLANT της NAMCO παράγουν μόνο μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα PONY το χρόνο που πωλούνται άνετα, δεν επιδοτούνται με ούτε μία δεκάρα και μπορεί να απορροφήσουν εκατοντάδες ντόπιους και Έλληνες τεχνικούς. Μηχανοκινούν παραγωγική μάζα και αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε συνάλλαγμα ετησίως. Επιπλέον, τεράστια πολλαπλασιαστικά οφέλη: αύξησης του γοήτρου της ελληνικής βιομηχανίας διεθνώς, έσοδα από την εκπαίδευση των τεχνιτών στην Ελλάδα, παράπλευρες εξαγωγές των προμηθευτών της ΝΑΜΚΟ, όπως καθίσματα, τέντες, πλαστικά, εξατμίσεις, χρώματα, κλπ.

5.     Η ΝΑΜΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
-       Δυστυχώς όμως, το έργο αυτό της NAMCO, της παραγωγής και της έρευνας, υπονομεύεται ανέντιμα και συστηματικά από ορισμένα ελληνικά και ξένα Κέντρα. Πάσι θυσία επιδιώκουν η Ελλάδα να παραμείνει καταδικασμένη σε τελείως άσχετα και ψευδεπίγραφα προγράμματα δήθεν “ανάπτυξης“ που θα συνεχίσουν να τη βυθίζουν στο ξεκάθαρο σήμερα – φαύλο κύκλο. Με αποκλειστικό στόχο να δημιουργούν απεγνωσμένους δανειολήπτες, καταδικασμένους σε συνεχή υπερχρέωση και στυγνή εκβιαστική δουλεία.

6.     ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Δυστυχέστατα, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα τα κέντρα αυτά εκπροσωπούνται επίσημα και ανεπίσημα προφανώς και από ορισμένουςτραπεζίτες” και έναν εσμό “ελίτ” που ανέχεται να παρατηρεί τον ενταφιασμό της παραγωγής και ανάπτυξης της Πατρίδας μας για τα δικά τους ιδιοτελή οφέλη που σε πλήρη αρμονία με το χρηματοπιστωτικό σύστημα βάλανε ταφόπλακα στην εθνική παραγωγή. Οι τραπεζίτες στη νέα εποχή που ανατέλλει, οφείλουν να αγκαλιάσουν την ευρύτερη παραγωγική λαϊκή μάζα. Εάν θέλουν να επιβιώσουν με ουσιαστική ασφάλεια.

7.     ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
-       Εάν θέλαμε να ιεραρχήσουμε ψύχραιμα την έξοδό μας από το φαύλο κύκλο της σημερινής καταστροφικής οικονομικής λαίλαπας πρέπει να κατανοήσουμε ότι το θέμα αυτό είναι πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ και δευτερευόντως και ως απόρροια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Το αντίστροφο είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα, και που μας οδήγησε όλους μας – όχι μόνον τους νέους – σε μια παραλυτική απάθεια, κατάθλιψη, αδράνεια και απώλεια κάθε ελπίδας αξιοπρεπούς ζωής. Ο στόχος αυτός των απάτριδων τείνει να ολοκληρωθεί σήμερα και μάλιστα χωρίς πόλεμο, με μόνο την εσκεμμένη από μακρού προγραμματισμένη εσωτερική διάβρωση κάθε έντιμης προσπάθειας και αξίας. Θέλουν τον άνθρωπο ως “βάρος της γης, άχθος αρούρης”.

8.     Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
-       Πρέπει και μπορεί να είναι η στενή και ειλικρινής συνεργασία με τους γείτονες και με όλες ή έστω τουλάχιστον ορισμένες χώρες της Μεσογείου. Όπου η Ελλάδα θα έχει σχεδόν αυτόματα ένα συν-ηγετικό ρόλο και λόγω της ιστορίας της και του πολιτισμού της. Η οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη θα στηρίζεται σε λελογισμένηόχι αχαλίνωτη υπερκατανάλωση και θα αναπτύσσει παράλληλα και συνεχώς τις πολιτισμικές αξίες των λαών της Μεσογείου και όχι μόνον. Άλλωστε, ιστορικά, το λίκνο του πολιτισμού υπήρξε και θα είναι πάντοτε η Ανατολή και ιδιαίτερα η Μεσόγειος. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Αναγέννηση ξεκίνησε από την Ελλάδα και μέσω Ρώμης αφύπνισε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες από το μεσαιωνικό λήθαργο.

ΜΟΝΟΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ !!!
Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ !!!


ΓΙΑ ΤΗΝ Ένωση Παραγωγών Ελλάδας (ΕΠΑΕ)
ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΜΚΟ ΕΛΛΑΣ ΑΕ

ΠΕΤΡΟΣ-ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ, Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου