epae-logo

epae-logo

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΙΣΗ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΔΑΝΕΙΑ - ΔΟΣΕΙΣ - ΜΕΤΡΑ κλπ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ



ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΠΑΕ)
«ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ»
Στηρίζουμε την Κυβέρνηση
και συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότητα της
με μία ρεαλιστική συμπληρωματική πρόταση


«ΛΑΪΚΗ ΜΕΤΟΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ                   
ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ                     
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ»                                       

«ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΕΡΙΑ»
                   
Χειροπιαστή Πρόταση για Εθνική Ανάπτυξη με μετοχές Λαϊκής βάσης του Ελληνικού Λαού και όσων πιστεύουν στην Ελλάδα.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΝΩΣΤΟ «ΠΡΟΒΛΗΜΑ»
Είναι η εσκεμμένη ή όχι ασφυκτική ρευστότητα που σταμάτησε τα μοτέρ της οικονομίας. Αποτέλεσμα τσουνάμι ανεργίας με διαρκές επακόλουθο η Πατρίδα μας να καταστεί επαίτης και να ζει στο άγχος. Ενώ έχει τα πάντα για να καταστεί ηγέτης διεθνώς.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΕ
Έκδοση Λαϊκών Μετοχών από κάθε υγιή επιχείρηση μικρή ή μεγάλη που έχει τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α)     Καθαρή λογιστική θέση τουλάχιστον ίση με το ήμισυ (50%) του ποσού της έκδοσης.
β)    Ελληνική πιστωτική αξιολόγηση και διαβάθμιση (Rating) όπως έχει σχεδιάσει η ΕΠΑΕ. Με ΑΑΑ για όσες επιχειρήσεις εκδίδουν λαϊκές μετοχές με ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ τριπλάσια του ποσού της έκδοσης. Δύο ΑΑ για το διπλάσιο και ένα Α ίση με το 50% της έκδοσης.
γ)      Σοβαρή εξέταση του επιχειρηματικού σχεδίου καθώς και των βιογραφικών των Manager, επιστημόνων ή μη κλπ. Καθώς και σοβαρή σε βάθος ανάλυση των Business Plan από ανεξάρτητη, όχι τραπεζική, όχι κρατική αλλά ιδιωτική εξειδικευμένη εταιρεία, όπως πχ  PricewaterΗouseCoopers, De Loite, Ernest & Young, ΣΟΛ και άλλων εξειδικευμένων στην ανάλυση Business Plan ελληνικών και ξένων εταιρειών.
δ)      Το επιχειρησιακό σχέδιο (Business Plan) πρέπει απαραίτητα να προσφέρει δουλειά σε ανέργους ή τουλάχιστον να διατηρεί τις θέσεις εργασίας. Με ιδιαίτερη προτεραιότητα δημιουργίας αγροτικών επιχειρήσεων σε σύγχρονες καλλιέργειες, καθώς και επιχειρήσεων που υποκαθιστούν εισαγωγές ή και εξαγωγές προϊόντων κυρίως για τις αναδυόμενες χώρες. Χωρίς τον κορσέ της Ε.Ε. που σε λίγο δεν θα εισάγει σχεδόν τίποτε από την Ελλάδα εκτός ίσως φυσικών πόρων, μεταλλευμάτων κλπ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΪΚΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΜΕΤΟΧΗ
1.          Πλήρης απεξάρτηση από ορισμένα ληστρικά συστήματα Ελληνικών ή ξένων Τραπεζών.
2.          Πλήρη απεξάρτηση από το Χρηματιστήριο και τις Χρηματιστηριακές φούσκες. Όπως π.χ. ο λαός στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν έχασε 130 Δισ. ευρώ μόνο την περίοδο 1999-2000. Και κατά κανόνα χάνει συνεχώς με όφελος των κάθε είδους επιτήδειων.
3.          Πλήρη απεξάρτηση από την δήθεν κατεπείγουσα ανάγκη πώλησης ακόμη και κερδοφόρων ΔΕΚΟ και κάθε Δημόσιας περιουσίας σε τιμή «πυρκαγιάς» (fire-sale) και μάλιστα σε ξένο κεφάλαιο. Γιατί όχι σε Ελληνική λαϊκή συμμετοχή;
Ιδιωτικοποίηση ΝΑΙ, αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα με προτίμηση στη ΛΑΪΚΗ ΜΕΤΟΧΗ!
4.          Τα κέρδη και τα κεφάλαια των κατόχων των Λαϊκών Μετοχών τζιράρονται στην Ελλάδα και προφανώς φορολογούνται πολύ ευκολότερα.
5.            Δημιουργούνται νέες επιχειρήσεις ή παλιές που αναγεννώνται και στοχεύουν στην υποκατάσταση εισαγωγών ή και κυρίως εξαγωγών. Απαίτηση να δοθούν ειδικά φορολογικά κίνητρα σ’ αυτές τις επιχειρήσεις.
6.          Τα κεφάλαια που σήμερα αδρανούν στις ντουλάπες και στα στρώματα κλπ. θα ενεργοποιηθούν διότι παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια από τις δυστυχώς κλυδωνιζόμενες Τράπεζες με τουλάχιστον 100% χειροπιαστή ασφάλεια με αντίκρισμα το σύνολον της  περιουσίας της εταιρείας. Και πλήρη απεξάρτηση από τις χρηματιστηριακές φούσκες ή των εκβιαστικών πλειστηριασμών ορισμένων Τραπεζών.
7.          Κάθε κάτοχος μετοχών λαϊκής βάσης σε μία εταιρεία γίνεται και ένας αυτόνομος προωθητής των πωλήσεων εμπορευμάτων της για ευνόητους λόγους και έτσι αναζωογονείται η Ελληνική παραγωγή.
8.           Για την διαδικασία έκδοσης Λαϊκών Μετοχών η ΕΠΑΕ έχει πλήρη μελέτη που εξασφαλίζει  πάνω από όλο το 100% του κεφαλαίου των επενδυτών καθώς και ένα πολύ αξιοπρεπές μέρισμα πολύ ανώτερο από κάθε τραπεζικό τόκο και απαλλαγμένο από μεσάζοντες, ληστρικούς όρους και προμήθειες.
9.          Άνεργοι νέοι και κυρίως νέοι επιστήμονες μπορεί να συσπειρωθούν σε εταιρικές μορφές (cluster) και να δράσουν σύγχρονα και αυτόνομα, ελεύθεροι από εξαρτήσεις από οιονδήποτε εκμεταλλευτή.
10.       Χτυπιέται ριζικά και άμεσα το επερχόμενο τσουνάμι της ανεργίας που θα μας πνίξει όλους ανεξαιρέτως εάν συνεχίσουμε την αδράνεια και φοβία, αντί της αμέσου αυτενέργειας.
11.       Με Ελληνική Λαϊκή συμμετοχή οι εναπομείναντες κρατικές τράπεζες (ΑΤΕ, POST-BANK, ATICA BANK, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κ.α) να συγχωνευθούν με συμμετοχή Λαϊκών Μετόχων ώστε να σχηματισθεί και ένας κρατικός μοχλός αντίβαρο σε κάθε μικροπολιτική τραπεζών ή και εκβιαστική απόπειρα σφετερισμού της λαϊκής περιουσίας.
12.       Διότι ας μη λησμονούμε ότι η ασύλληπτη «παράπλευρη» ζημία της Εθνικής Οικονομίας είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας διεθνώς αναφέρονται στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Δηλαδή βαθειά μαχαιριά στην αξιοπιστία της Πατρίδος μας που φρενάρει κάθε σοβαρή επένδυση και θα απαιτηθούν δεκαετίες για να αναρρώσει.
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερης σπουδαιότητας
Γι’ αυτούς που σκέπτονται:
Με βάση το δημοσίευμα του ECONOMIST 20/08/2011 η ευρωζώνη και το σύνολον της Ε.Ε. έχει 0,2% ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2011.
Σκεφθείτε πως και ποιοι θα μας ρυμουλκήσουν από την κρίση μας και μάλιστα όταν διαβλέπουν ότι δεν χειριζόμαστε δυναμικά αλλά και συνετά την «κρίση» μας.

Η κρυστάλλινη θέση μας:
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Η ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΙΤΕΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ θα επιζήσει μόνο με την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και του Ελληνικού μυαλού και με την βοήθεια της Λαϊκής Μετοχής.
ΕΝΩΣΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΠΑΕ)
Πέτρος – Τζανέτος Κοντογούρης

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε δάνεια για το έργο, τις επενδύσεις, τα προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια, φοιτητικά δάνεια, τα δάνεια σταθεροποίησης και δάνεια για διάφορους έργο; για όσους επιθυμούν να πάρουν ένα δάνειο από την εταιρεία μας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα στο (ericfinancee@gmail.com ή ericfinancee@outlook.com) και να πάρει το δάνειό σας σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή